Inbjudan och slutgiltig anmälan till sommarens kårscoutläger
DIKET-2012!

Diket-2012 är ett kanotläger där vi tänker paddla under 5 dagar i sjö, å och dike. Vi startar i Yxningen och slutar i Söderköping. Varje övernattning är på ett nytt ställe, med nya intryck och händelser.

Scouterna kommer att få prova på att vara på scoutläger, sova i tält, laga sin egen mat, lära sig paddla kanot, bada mycket och helt enkelt klara sig själva och vara barn på scouters vis. Du som var med på KANOT-06 eller PLUMS-10 kan berätta om hur kul det är att vara på kanotläger!

 

Alla scouter från och med Minior är hjärtligt välkomna att anmäla sig, men också föräldrar som tycker det skulle vara kul att paddla kanot med en massa härliga barn i ett svenskt sommardike. Känn dig jättevälkommen att hänga med valfritt antal dagar!

 

Start: Söndagen den 29 juli kl 10.00. Alla samlas för avresa vid scoutlokalen. Föräldrar är ansvariga för skjuts av sitt barn till lägerplatsen ca 45min från Björsäter. Försök kontakta varandra så att så många som möjligt kan samåka. Avlämning av barn kommer preliminärt att ske öster om gården Slottet som ligger öster om Gärdsnäs vid sydöstra delen av Yxningen. Vill du åka direkt så ring först och kolla med ledare så att platsen stämmer!

 

Slut : Torsdag den 2 augusti. Barnen kan hämtas vid Berga skola i Söderköping (eller vid Smultronstället… ring och kolla). Troligen senare delen av eftermiddagen.

 

Kostnad Övriga: 700 kr

Kostnad förälder: 150 kr per påbörjat dygn

 

Anmälan: SENAST 30 JUNI. Din anmälan är definitiv när du betalat lägeravgiften på plusgiro PG 453098-6. Var vänlig skriv scoutens namn på inbetalningen.

 

Allergier och specialmat: Var vänlig meddela omedelbart om du har ett barn som behöver speciell omsorg med medicinering, allergier, eller specialkost.

 

Lägergruppens representanter:
Mikael Ekström 0120-60335 / 070-3915920 hemmaihuset@telia.com

Jenny Johansson 013-57121 / 070-5943124

 

Björsäter, 120520

 

 

 

 

Utrustningslista:

 

Matsäck för lunch dag 1 tas med av varje scout hemifrån.

 

Vattenflaska ( full med vatten till matsäcken)

Plastpåsar

Scoutskjorta

Kårhalsduk

Långbyxor

Kortbyxor

T-tröjor

Varm tröja

Regnkläder

Stövlar

Ombyte skor

Ombyte underkläder

Flera par strumpor

Nattkläder

Badkläder

Handduk

Toalettsaker

Solskydd ( kräm och sånt)

Solhatt dagtid

Nattmössa” mot mygg att sova i

Matgrejor: tallrik, kåsa/mugg, bestick

Myggmedel

Kniv för de som har knivbevis

Ficklampa

Medicin

Sovsäck

Liggunderlag

Kudde

Liten fickpeng för glassinköp. (Tips ca 150kr till glass längs vägen och vid slutmålet)

Inget godis! Russin, torkad frukt etc är dock helt OK. OBS ej nötter.

Dagsryggsäck ( se förklaring nedan)

Flytväst (finns att låna av kåren – hör av dig) INGEN paddlar utan flytväst!

 

Allt skall vara väl märkt! SKRIV NAMN PÅ GREJORNA!

Packningen kan med fördel ske i en mjuk sportväska.

 

Under dikespaddlingen kommer vi att låta stora packningen resa med bil men det man behöver under dagen ( vatten matgrejor, regnkläder, solskydd etc) tas med i kanoten i liten lättburen väska typ liten ryggsäck. Det är det som kallas ”dagsryggsäck” i packlistan ovan..Den bör vara vattentät alternativt ligga i en plastsäck som går att knyta ihop.

 

Packa gärna själv – låt mamma och pappa vila – så vet du VAD du har med dig och VAR du lagt det! ”En scout känner ansvar för sig själv och andra” ( ett av scoutlöftena)