Det var ett gäng förväntansfulla Bäverscouter som samlades vid Grisön för sin första Skogsluff. Ledare Patrik samlade ihop skaran med vilda killar och gick igenom vad som skulle hända under dagen. De skulle först gå till det stora farliga diket där det skulle byggas en A-bro för att ta sig över, sedan skulle de klättra upp i stora stup och ”hitta vilse” i skogen och sedan avsluta med att grilla korv vid vindskyddet.

Byggandet av A-bro gick bra. Patrick fick hjälp att binda ihop slanorna så att ett A bildades, sedan hjälptes barnen åt att hålla i linorna när de skulle över diket. Alla provade, till och med alla fega mammor kom över. Nu var det gått med äpple och lite att dricka innan vandringen in i skogen började. En lämplig klippa hittades och Patrik (Gustavs pappa) flög upp och förankrade linan i ett träd. Nu var det bara att med hjälp av linan försöka klättra upp. Några var så modiga att de till och med vågade sig upp för den stora branten.

När klättringen var slut berättade Patrik om hur man gör om man gått vilse. Man ska stanna där man är och börja bygga en koja medan man väntar på att någon hittar var man är. Om man tar allt man har i fickorna reflexer, papper, leksaker mm. och hänger det högt, så är det lättare för dem som letar att se var man är i skogen. Men man får inte hänga upp kläder, för de måste man ha på sig så man inte blir kall. Det viktigaste med att bygga en koja är att då håller man sig på ett ställe och eftersom man rör på sig kommer man inte att frysa. Men nu när kojorna var byggda började det kurra i magarna, så vi tog oss tillbaka till diket och alla tog sig över bron igen utan att hamna i vattnet.

Medans det blev en bra grilleld lekte killarna och sedan var det gått med korv och saft. Jag tror att alla hade det jätte roligt och det var nog ingen som brydde sig om att det var gråväder och småregn. Vill tacka Patrik för att han orkar ta hand om dessa vilda killar. Idag hade han dessutom hjälp av Linus.

Med på Skogsluffen var Bävrarna: Anders Lind, Norton Fagerström, Gustav Sigvardsson, Hugo Persson, Axel Gustavsson och Noel ? och några föräldrar och syskon.

//Malin Petersson (Bävern Hugos mamma)

Patrik visar hur man bygger en A-bro. Linus Gustavsson och Norton Fagerström tittar på.

Norton Fagerström testar den nya A-bron. De andra barnen hjälper till med linorna.

Klättring med hjälp av rep upp för branter, Sarah Persson (gamal scout och syster)

Gustav Sigvardsson, Hugo Persson, Noel och Nortons mamma lyssnar när Patrik berättar om hur man gör för att ”Hitta Vilse”