• När: 16 till 17 Oktober
  • [fergcorp_cdt_single date=”16 Oct 2010 09:00:00 +200″]
Hanna pratar radio

Här har Hanna just fått kontakt med Stigtomta i Södermanland. Att prata i radio med världen är hur lätt som helst!

Här har vi alla som var med ca 16:45 en del kommer och går. Men vi som är här har det jätte kul!!!!

JOTA är en hajk då alla scouter i världen pratar i radio med varandra. Vi från Björsäter hade laddat med både kortvåg och Eccolink och 2meter så vi kunde nå i stort sett hela världen.  

I den tidiga lördags morgonen (09:00) den 16 oktober träffades 2 ledare, 3 juniorer, 1 Patrullare vid församlingshemmet i Björsäter därifrån gick de till kåtan som ligger utanför Värna. De modiga scouterna var Arvid, Tobias, Hanna, Natalie, Mattias och Anton. De kom fram kl 12 då det serverades fika som utvecklades till att äta mat, det ansluter ytterligare några scouter så vi blev ca 20st och där träffade vi radioamatörerna SA5AQA, SA5AEL, SM5YMS, SM5UYV.
Men tro nu inte att dagen var slut efter den här toppen morgonen nej du. Kl 13:00 samlades alla scouter och radioamatörer vid flaggstången. Där delades scouterna upp i grupper i två för att gå runt på olika stationer. Även ledarna och radioamatörer fick olika stationer att skötta.
Efter flera roliga stationer blev det fritid där man fick göra vad man ville. Två grupper satt och pratade radio, en annan gruppen hör man uppe i skogen där de upptäcker naturens fröjder, ytterligare en grupp är nere vi badet/eld platsen och sist men inte minst är vi som skriver detta och chattar på joti under ett plåttak med utsikt över gölen. Man kan bara njuta och spara på dessa stunder till nästa år. I detta ögonblick kan bara beklaga att inte flera får se och uppleva vad levande scouting är.
Om ett par timmar kommer alla som är kvar vid kåtan krypa ner i sina varma sovsäckar och för att sova. Men sömnen är svår att komma till för ute i skogen hör man djur röra sig och sprakandet från lägerelden i kaminen håller en vaken med minnena från dagens äventyr. Kommande dag kommer jota och joti vara slut med allt det innebär, men det är bara ett år kvar till nästa gång. Som vi redan nu längtar till och börjar planera för så att vi kan ha ännu roligare nästa år.