Hej scouter, föräldrar, ledare och andra besökare :)!

Nu närmar sig med stormsteg det stora läger vi skall ha under kristi himmelsfärds helgen. Det börjar torsdag kl 10:30 vid Kåtan i Värna, slut lördag kl 16:00.
Det har nu släppts en packlista, se den här.

Hoppas ni är taggade och scouter, packa väskan/ryggsäcken själva så vet ni exakt vad som finns där och vart det är :)!

För lite valfria tips kring packning i ryggsäck kan man tänka på 4 saker:

  • ”Tungt nära kroppen” – Packa det som är tyngst högt upp i ryggsäcken, nära kroppen och gärna mellan skulderbladen.
  • ”Mest använt högst upp” – Det betyder som det låter, pack sådant du vet att du kommer använda ofta och sådant som inte används så ofta längst ner i ryggsäcken. Sovsaker kan till exempel förvaras längst ned i säcken och mat saker högst upp.
  • ”Förvara i färgade påsar” – Använd gärna tygpåsar eller liknande för att undvika plast. Man kan packa sovkläder i en påse, extra kläder i en annan, filten i en tredje, hygien saker i en fjärde och så vidare. På så sätt kan man lätt veta att man får upp exakt det man vill ha.
    Tips! Har ni ett liggunderlag som går att ställa som en tub i ryggsäcken så kan ni göra det om man vill. Det fungerar som ett extra skydd för din packning och du slipper dessutom ha liggunderlaget hängande utanpå packningen.
  • ”Använd topplocket” – Om din ryggsäck har ett topplock använd det till sådant som är lite mer löst. Myggmedel, solglasögon, solskyddsmedel mm.

Ha det bäst och så syns vi på lägret! 🙂
Var redo! Alltid redo!
Hälsningar
Kasper

#

Comments are closed


Vi finns också här:
Linktree