Roverhajk med Björsäters Scoutkår. En KårUtvecklingsLedarhajk av Gunnel (KUL).
Vi samlades vid Värnäs och fick uppgifter som var hemma på Gunnels köksbord. Ojojoj…. Men det gick bra ändå. Sen gick vi och samlade enkottar som vi la i de av Gunnel utplacerade påsarna som innehåll fullständigt omöjliga blommor som vi gissade på. Nu gick jag med Jenny så vi gissade inte. Hon KAN blommor. ”Prydnadsfluff”, ”Kräkelblomster” och ”Kokospalm” var några av mina nedröstade förslag men de riktiga namnen var inte långt därifrån.
Efter en forcering av en granplantering kom vi fram till fel sida av Gölen och där var svaret ”Tussilago”. Det kunde jag. Ta-daa!. Sen vandrade vi vidare till en plats där vi åt choklad med fruktsmak och gjorde trefötter till våra vindskydd. Där gjorde vi läger med två vindskydd i brant vinkel med reflektorsida, och några gjorde en korvgrytemiddag som var perfekt!
Sen låg vi och tittade på lägerelden och somnade och sov hur bra som helst. -5C på natten och vaknade till ljudet av fallande snöflingor! Vackert och müüüusigt! Frukost blev rostat bröd, och kaffe och choklad och lite allt möjligt.
Sen bröt vi läger och vandrade vidare för att titta på ömsom förfallna jordkällare och ömsom resultaten av krigstidens nödhjälpsarbeten= knacka sten till vägbyggen att lägga i fina högar. Allt som allt en jätteskön hajk med vårkänslor och mycket frisk luft!
Bäst av allt var att detta var Mickes invigningshajk och han kommer inom kort att inhandla en VARM sovsäck för 3-säsongersbruk. Tror jag iallafall! Grattis Micke- hoppas du blev sugen på att hajka mer. Och tack Gunnel, för ännu en fin hajk för oss ledare och några glada seniorer. Pennskaftet hölls av…Mikael