DIKET 2012

[codepeople-html5-media-player id=1]

Diket 2012 började i sjön Yxningen vid en plats som heter Slottet. När vi kom dit åt vi våra matsäckar och reste upp våra tält. Nästan alla lekte kanottävlingar och badade, mer eller mindre frivilligt. På kvällen hade vi lägerbål och firade vår scout Hanna som fyllde år.

Nästa dag började paddlingen på riktigt. Vi rev våra tält och paddlade iväg. Vi hade verkligen vädret med oss, solen sken och vi svalkade oss i Yxningens vatten. Tälten restes bredvid en liten klipphäll och vi lagade vår mat på stormkök. Alla var sedan tvungna att tvätta sig rena. Vi firade scoutledaren Anna som fyllde år denna dag.

Dagen efter hade vi fortfarande vädret med oss, ända till eftermiddagen då började det blåsa, det såg ut som det skulle bli regn. De som var lätta i kanoterna hade det jobbigt över en sjö det kan vi lova. Vi paddlade till land och satte på oss regnkläderna alla utom två som var ute på sjön och var nära att välta ett par gånger i blåsten, medan vi andra såg på och tyckte det såg lite halvfarligt ut.

Där vi skulle sätta upp våra tält samma dag blev vi alla glada att det fanns ett bord och en vattenrutschkana, det kunde knappt bli bättre.

Nästa dag fick vi paddla genom svår terräng, det var pinnar och strömmar överallt, det var ganska jobbigt.

Innan vi kom fram till sista lägerplatsen fick vi paddla genom en djungel av vass, det slutade med att vi fick dra oss fram i kanoterna. När vi äntligen hade paddlat klart för dagen fick vi njuta av den sista middagen, tacos.

Sista dagen var vårt mål Söderköping och Smultronstället.                                                 Även denna dag hade vi ett födelsedagsbarn att fira, scouten Lina. När vi äntligen paddlade in i Söderköping var vi väldigt stolta. Så fort vi kom i land tågade vi iväg mot Smultronstället. Vi var så glada och nöjda när vi satt skitiga och blöta med var sin stor härlig glass på Smultronstället.

Av: Lina Olsén