En jättekul och intensiv scoutsommar har just passerat. I Björsäters Scoutkår har vi varit mer scoutiga än nånsin förr, tror jag.

Först hade vi en underbar våravslutningshajk med hela kåren på Grisön. Mycket bad, lite sjukvård och härlig scouting!

Sen: tog kåren emot 10 stycken Schweiziska scouter från Zürich under 4 dagar och vi hade SÅÅÅ kul ihop. Skogen, bad, wake board, kanoter, matlagning, komma i tidningen!, solkanon, skogsbrännboll, sova i kåtan och jag vet inte allt vad vi hann med. Vi lärde oss även det mycket användbara Schweizisk-tyska ordet för köksskåp: Chuchichäschtli. Känn på den!

Efter det: Åkte de äldre scouterna med ledare till Lomma i Skåne för lägret Simply Viking Camp-in-Camp tillsammans med Burlövs, Lommas och Bjärreds scoutkårer. Där tog vi under 3 dagar emot 170 scouter från ett tiotal olika länder (från Paraguay till Finland). Dessa scouter kom från den stora Jamboreen, men fick liksom lite ”ledigt ” för att vila upp sig på ett Camp-in-Camp-läger. Det fanns totalt 10000 scouter i ett 80-tal Camp-in-Camps runtom i hela Skåne. Vi ”vilade upp dem” med härliga lägerbål, vikingalekar, vikingahantverk och bad och bus i Lommabukten

Och mitt under Camp-in-Camp: var det vår tur att åka och besöka Jamboreen som bestod av 40000 scouter från 145 länder. Vår besöksdag var ”Cultural Day” där alla länder visade upp sitt bästa och godaste. En helt-fantastisk-dag som avslutades med stor koncert (nu var vi alltså nästan 50000 scouter på en gräsplätt) med Timbuktu, Hoffmaestro och förstås Jamboree-bandet. Vilken stämning!

En helt oförglömlig sommar som förhoppningsvis får alla scouter att vilja göra mer och ÄNNU roligare saker under det kommande scoutåret!